Jaguar investeert in elektrische auto's

Jaguar Land Rover heeft besloten om honderden miljoenen ponden te gaan investeren in de ontwikkeling en productie van hybride en elektrische auto's. De autoproducent waarborgt hiermee duizenden banen. Dit is een positief bericht voor de Britse auto-industrie, nu hun toekomst door de naderende Brexit behoorlijk onzeker is geworden. Investeerders zijn zeer terughoudend geworden om in de Britse auto-industrie financieel te ondersteunen omdat niet duidelijk is wat de naderende Brexit gaat betekenen voor hun investeringen. Dat stilstand ook achteruitgang betekent, merkt de gehele Britse auto-industrie op dit moment.

De elektrische Jaguar van de toekomst
Jaguar heeft als doelstelling om van alle huidige benzine- varianten een elektronisch model aan te bieden. Het eerste model, de Jaguar XJ zal in de fabriek van Castle Bromwich, nabij Birmingham, van de band rollen. De Indiase dochteronderneming Tata Motors zal verantwoordelijk zijn voor een nieuwe assemblagelijn voor de benodigde accu's. Het eerste volledig elektrisch aangedreven model is de Jaguar I-Pace, een SUV met een opgegeven accuradius van 470 kilometer.

Toekomst voor de Engelse auto-industrie
Jaguar kan het positieve nieuws goed gebruiken na een periode waarin wereldwijd 4500 banen zijn geschrapt en het boekjaar met een flink verlies was afgesloten. Volgens Greg Clark, de Britse handelsminister, zijn de nieuw aangekondigde investeringen een "teken van vertrouwen" voor de gehele Britse auto-industrie. Het goede nieuws komt op het juiste moment. Door de onderheid rondom de Brexit is de gehele productie van nieuwe auto's in de UK flink naar beneden gegaan, zeker nadat autofabrikant Ford heeft aangekondigd de Bridgend fabriek in Wales te gaan sluiten.

Een passende autoverzekering afsluiten
Welke auto u ook bezit of in de toekomst gaat kopen, een juiste, passende autoverzekering maakt de aanschaf compleet. Laat uw autoverzekering berekenen en de autoverzekering afsluiten via een specialist op dit gebied. Verzekerd op reis is een garantie voor vele onbezorgde kilometers.