Beste verzekering voor je nieuwe auto

Een eerste auto is voor een jonge starter een groot mijlpaal. Je bent eindelijk verlost van de drukte in de ochtendspits, het openbaar vervoer en het gevecht voor een zitplaats in de trein. Dat is dan allemaal achter de rug. Maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Bij de aanschaf van een auto komt ook het een en ander kijken waaronder een autoverzekering. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering.


Wanneer je een autoverzekering wil afsluiten wordt er gevraagd naar het aantal schadevrije jaren. En niet alleen op basis van je schadevrije jaren wordt de hoogte van je premie bepaald. Het is ook afhankelijk van je leeftijd en woonplaats. Volgens een onderzoek zijn jongere bestuurders namelijk vaker betrokken bij schade. Je kan kiezen uit drie dekkingen bij het aanvragen van een verzekering. De WA, de WA+ of beperkt Casco. Die laatste dekt ook schade van buitenaf. Denk dan aan hagelstenen, omgevallen bomen. En je hebt ook nog de allrisk: Als je dan schade zelf aan brengt, wordt die ook vergoed. Je kan online autoverzekeringen vergelijken op het internet.

Beloond worden voor goede rijstijl
Er zijn verzekeringen die je belonen voor je goede rijstijl. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat je bij een verzekeraar komt die het best bij jou past en die de beste prijs aanbiedt. De keuze van de auto is ook van groot belang. Sommige merken zijn namelijk voordeliger te verzekeren. Bij een Japanse auto kan de premie namelijk flink lager uitvallen.

Er zijn ook nog eens aanvullende verzekeringen die jou zoveel mogelijk afdekken tegen tegenslagen. Denk dan aan de inzittendeverzekering. Die beschermt je als bestuurder voor de financiële gevolgen van een ongeval. Ook de rechtsbijstandsverzekering is mogelijk voor automobilisten. Dat is voor wanneer je onverhoopt in een rechtszaak belandt. Een aparte verzekering voor oldtimers en zelfrijdende auto’s is ook mogelijk.