Je auto uit Duitsland importeren wordt steeds populairder

Een aantal jaar komt het steeds meer voor dat consumenten hun auto uit het buitenland importeren. En dan vooral een auto uit Duitsland. Het is steeds normaler dat de consument niet de auto bij de garage om de hoek koopt maar bij de Duitse autodealer over de grens. Maar waarom dan en wat zijn de voordelen er van?


We zitten inmiddels al op 200.000 geïmporteerde auto’s in ons land. Vier jaar geleden waren dat er ongeveer 120.000. Omdat er een late crisis was zijn er weinig nieuwe verkopen geweest. Daardoor is ook een van de redenen dat er daarvoor een tekort aan jong gebruikte occasions was. In die periode lag het aantal leasecontracten ook lag. Normaal zouden al die auto’s op de markt komen. Wil je een auto importeren kijk dan op Import-autos.nl.

Importeren
In ons land is de vraag naar tweedehands auto’s steeds meer toegenomen. Het importeren heeft voor zakelijk of particulier doel veel voordelen. Dat geldt niet alleen voor nieuwe auto’s maar net zo goed voor gebruikte auto’s. Wat betreft het houden en kopen van een auto is Nederland een erg duur land. Dit is dan ook de belangrijkste reden voor de stijgende populariteit van het importeren. Het heeft te maken met het prijsvoordeel en kwaliteit van de auto’s uit het buitenland.

Inkoopprijzen lager
De Duitse automerken geven een betere prijs aan de Duitse kopers ook hebben ze een groter aanbod. Dit zorgt ook voor lagere inkoopprijzen. De BPM speelt ook een rol; dit is de belasting op het aanschaffen van een nieuwe auto. Je hoeft niet het hele bedrag aan BPM te betalen wanneer je een auto in Duitsland koopt. Je krijgt dan dus meer voor je geld en dan heb je ook nog eens het pluspunt dat occasions in Duitsland veel luxer zijn en beter onderhouden.

Autoverzekering
Wanneer je zaken doet over de grens moet je er voor zorgen dat je zaken doet met iemand die je kan vertrouwen. Want men vraagt zich af: Is de kilometerstand wel goed? Dat is een grote angst die mensen hebben. Soms komt het ook voor dat de stand is teruggedraaid. Maar daarom moet je extra goed letten op de koopovereenkomst en garantie, zo kom je niet voor verassingen te staan. Vergeet ook niet een autoverzekering af te sluiten.

BPM
Wanneer je je auto importeert naar Nederland moet je dus meestal wel nog een deel BPM en CO2-heffing afdragen omdat dit niet bij de aanschaf van de auto is gedaan toen die nieuw werd gekocht. Je kan dit bedrag op meerdere manieren berekenen en moet direct worden afgestaan aan de belastingdienst.