Wat levert een tankpas je op?

Een wijdverbreid misverstand over tankpassen is dat deze alleen voor grote bedrijven zijn. Dat je alleen als groot transportbedrijf of grote koeriersdienst baat hebt bij het aanschaffen van een tankpas. Ook denken veel startende zzp’ers dat je vooral als leaserijder baat hebt bij een tankpas. Mensen zijn bang dat de tankpas niet geldig is bij hun reguliere tankstation en veel moeten omrijden. Alle deze angsten zijn gelukkig ongegrond.

Zo is het bijvoorbeeld echt niet nodig om een heel arsenaal aan auto’s in je bezit te hebben. Al heb je maar één auto hebt kun je alsnog een tankpas aanschaffen en beginnen met geld besparen. Dat is namelijk precies wat aanbieders van tankpassen je beloven: de pas verdient zichzelf terug.

Vergelijken
Voor je direct een tankpas gaat aanvragen, moet je eerst goed vergelijken welke pas het beste bij jou past. Zo zullen meerdere aanbieders zeggen de goedkoopste te zijn. Dat betekent niet automatisch dat dit zo is. Sommige tankpassen zijn bij aanschaf het goedkoopst, maar kosten meer in de rest van het jaar. Voor andere passen betaal je één bedrag voor het hele jaar. Kijk goed naar je situatie om in te schatten welke tankpas het beste bij jou past.

Daarnaast bieden veel tankpassen je korting op de brandstof die je tankt. Ook hier moet je goed onderzoek naar doen. Soms krijg je de korting op de landelijke prijs alleen bij tankstations van een bepaalde maatschappij. Het is niet handig als je alleen bij jou in de buurt korting krijgt, terwijl je voor je werk door het hele land rijdt.

Voordelen
Niet alleen de korting bij het tankstation kan een reden zijn om een tankpas aan te schaffen, er zijn ook andere voordelen. Zo bieden tankpassen soms ook korting op het wassen van je auto, kun je ermee parkeren of kun je de pas gebruiken voor het betalen van tolwegen en tunnels.