Op deze manier houd je je autoverzekering laag

Als auto-eigenaar kun je flink besparen op je autoverzekering. Je verzekering kan bijna elk jaar goedkoper en het kan goed zijn dat je elders een lagere premie betaalt. Door niet stil te zitten en achter je verzekering aan te gaan, kun je dus goedkoper uit zijn. 

Blijf vergelijken

Je eerste autoverzekering kies je natuurlijk uit door alle opties te vergelijken. Je kiest uiteindelijk de verzekering die het beste bij jouw gedrag en wensen past. Veel mensen blijven hangen bij een verzekering, omdat vastigheid vertrouwd is. Je kan echter flink besparen door elk jaar de verschillende verzekeringen te vergelijken. Je gedrag, leeftijd en woonplaats veranderen waardoor je wellicht bij een andere verzekering goedkoper uit bent.

Let op de leeftijd van je auto

Het is verplicht om je auto WA te verzekeren in Nederland. Als je auto jonger is dan 6 jaar is het aan te raden om niet voor de WA-verzekering te kiezen, maar voor de duurdere all-risk. Als je auto ouder is dan vijf jaar is het veel voordeliger om voor de WA-verzekering te kiezen. Als je je auto nodig hebt voor dagelijks verbruik, dan is het wellicht toch aan te raden om iets meer te dekken dan de WA. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden ook een beperkte casco aan. Deze is goedkoper dan de all-risk verzekering, maar dekt alsnog veel schade kosten. Bij Allianz-Direct is bijvoorbeeld ruitschade en schade door weer verzekerd bij deze casco. 

Bespaar door eigen risico te verhogen

Als je weinig schade rijdt, is het financieel aantrekkelijk om je eigen risico te verhogen. Bij een hoger eigen risico daalt de autoverzekeringspremie. Als je dan toch een keer schade aan je auto krijgt, is het misschien beter om deze uit eigen zak te betalen. Zolang je echter geen schade rijdt is een hoger risico voordeliger. In bijna alle gevallen bespaart men geld door het eigen risico te verhogen.