Aanhangers en aanhanger onderdelen

Bij het kopen van een aanhanger of aanhanger onderdelen kan er nog best een vraag ontstaan over wat je moet hebben. Daarom is het handig om te weten wat er op een aanhanger zit en wat het doet. Ook is het handig om te weten waar de benodigde producten te koop zullen zijn. In deze blog behandelen wij het geremde assortiment van Aanhangwagendirect.nl, daarin zijn alle benodigde onderdelen te vinden. 

Aanhangers van Aanhangwagendirect

Laten we beginnen met de aanhangers, zonder aanhanger heb je namelijk ook geen onderdelen nodig! Bij Aanhangwagendirect zijn bijna alle soorten aanhangers wel te vinden. Elke aanhanger is gebaseerd op de doeleinden van de klant. Als de klant een aanhanger wil voor de vakantie of verhuizing, kan je het beste een gesloten aanhanger of bagagewagen van Aanhangwagendirect. Met deze aanhangers blijft jouw lading mooi droog. Voor het transporteren van voertuigen kan je een van de transporters van Aanhangwagendirect het beste kiezen, een machinetransporter, autotransporter of multitransporter. 

Voor het verbouwen van de tuin zijn de kippers van Aanhangwagendirect erg handig. Deze zijn ideaal bij het vervoeren van losse lading zoals aarde of zand. De bakwagens en plateauwagens van Aanhangwagendirect zijn ook erg handig, mocht je namelijk een verschillend aantal lading hebben, zit je met een van deze twee altijd wel goed. Jouw motor zit wel goed, op een motortrailer van Aanhangwagendirect, deze komen in verschillende merken en types. 

Remtoebehoren aanhanger

Bij de geremde aanhangers zijn de remonderdelen het belangrijkste. Het vervangen hiervan moet dan ook nauwkeurig gebeuren. Als je namelijk een verkeerd onderdeel koopt en monteert, kan het zijn dat je remmen niet meer werken. Dat is geen fijne gedachte als je op de snelweg rijdt. Het meest bekende onderdeel van geremde aanhangers is een oplooprem. Deze zit voorop de dissel gemonteerd en de koppeling zit er ook op. Een oplooprem heeft als functie dat de handrem die met remkabel aan de auto zit, geactiveerd wordt als de aanhanger losschiet van de trekhaak. De kabel wordt dan aangetrokken en de aanhanger komt dan tot stilstand. 

Aan de oplooprem zit de remkabel, remgarnituur en de oploopremdempers. Deze hebben weer allemaal te maken met het functioneren van de remmen. Daarom raden wij aan deze altijd te vervangen voor hetzelfde passende type of in ieder geval hetzelfde merk, zodat je weet dat het functioneert. Aan de as zitten ook remtoebehoren, want om te remmen, moeten de banden ook meewerken. Hiervoor heb je remtrommels en remschoenen. Deze remschoenen zitten in de remtrommels. Samen zijn ze van één type, dit kan niet verschillen. 

Overige aanhanger informatie

Helaas kunnen wij niet alles behandelen in deze blog, Aanhangwagendirect heeft namelijk een enorm assortiment, met daarin ook banden, velgen, aanhanger beveiliging, lading zekering en ga zo maar door. Voor meer informatie kan je naar de website van Aanhangwagendirect. Zij zijn de aanhangerspecialist en hebben alle informatie ook op de website staan. Bij eventuele vragen kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Ze zijn op werkdagen bereikbaar via de mail, telefonisch, in de chat op de website of via Whatsapp.