Artikelen in deze editie

Ooit werden Japanse auto's neerbuigend afgedaan als kopieën van voornamelijk Britse producten. Zo was daar Honda, dat het waagde om hun kleine N600 sprekend op de enige echte Mini te laten lijken. Op de omgekeerde wereld was het even wachten, maar de klassieke Mini met Honda-genen maakt inmiddels furore. Resultaat: een Japans-Brits bommetje dat de straat aanveegt met al het blik om hem heen.

Mini 1.6-16V VTEC Estate

Het is inmiddels ruim acht jaar geleden dat MG Rover Group failliet ging, maar de Nederlandse dealervereniging bestaat nog altijd. Wat zo'n dealervereniging van niet meer bestaande merken uitvoert? Secretaris Patrick Damen vertelt.

Patrick Damen | Vereniging van Nederlandse MG-Rover dealers

Reliant mocht in de jaren zestig en zeventig dan successen boeken met de Scimitar shooting brake en de Robin driewieler - met de Kitten pakte het heel anders uit.

Reliant Kitten

De gekste rally van Duitsland wordt het wel genoemd: de Creme21 Youngtimer Rallye. In deze toerrit met youngtimers door Duitsland draait het om auto's, mooie stuurweggetjes en vriendschappen. Steeds meer Nederlanders sluiten zich bij de bonte stoet youngtimers aan. We reden de twaalfde editie mee, zagen veel Great British Cars en genoten met volle teugen.

Creme21 verbroedert

Met 750 cc en amper 25 pk plus slechts 380 kilo's aan gewicht was de Speedex 750 in de jaren vijftig een geducht clubracertje. Inmiddels mag 'ie als voorloper van alle Marcossen worden beschouwd bovendien.

Speedex 750: Baanbreker

Lex Classics verhuisde afgelopen zomer naar een nieuw pand op het industrieterrein aan de rand van Waalwijk. Van alle reguliere automerken vind je hier een dealervestiging, maar Lex van Lammeren's nieuwe garage vormt onbetwist het hoogtepunt. Hier keert de moderne auto terug naar zijn oorsprong en geniet je van een collectie van zo'n vijftig klassiekers, waaronder veel Britse schoonheden.

Lex Classics: Op hoger niveau

Wie komt er op het idee om met een 4,85 meter lange SUV door een Boeing 747 te rijden? Land Rover/Range Rover. Het merk liet autojournalisten die wel wat gewend zijn met de nieuwe Range Rover Sport door een afgedankt vrachtvliegtuig rijden tijdens de wereldintroductie in Engeland. De Sport is indrukwekkend, maar de uitvoering van deze Global Media Drive evenzeer.

Range Rover Sport

De historische autoclubs in Nederland organiseren allemaal hun eigen toerritten. Het is zinloos om er verslag van te doen, dat initiatief ligt bij de clubs zelf. Maar sinds begin oktober is er toch echt een uitzondering: het REEE, oftewel het Rollend Engels Erfgoed Evenement. Het is dit jaar het derde evenement waarbij de klassieke Engelse autoclubs de handen ineen slaan.

Rollend Engels Erfgoed Evenement 2013

Over Vauxhall zijn veel grappen gemaakt. Maar terecht of niet; intussen zijn sommige modellen van de Britse autobouwer zo goed als uitgestorven. Neem nu deze Viva...

Vauxhall Viva

Wie op Industrieterrein 'Hoogeind' in Helmond op zoek gaat naar Garage Ander zònder het volledige adres te kennen, kan wel eens lang rondjes blijven rijden. Géén naam op de gevel, geen lichtreclame, geen auto's voor de deur. Aan de buitenzijde is aan niet te zien dat er binnen een soort Mekka is voor iedereen die iets met klassieke Jaguars heeft.

Rolf Ander in Helmond

Iedereen heeft het wel eens nodig om er even helemaal uit te gaan, al was het maar voor een paar dagen. Ook in het najaar en de winter is 'good old England' een fijne bestemming voor een korte vakantie. Of u nu komt om kastelen en kathedralen te bezoeken, om rond te snuffelen in antiekwinkeltjes of om een echte Treasure Hunt te rijden, er is voor iedereen wel een reis bij. Samen met Buro Scanbrit zette GBC de leukste tips op een rij.

Good old England

Het starten van de nieuwe Nationale Politie op 1 januari 2013 betekende tegelijkertijd het stoppen van het oude Korps Landelijke Politiediensten. De Verkeerspolitie startte een halve eeuw geleden met de surveillance op de Nederlandse autosnelwegen. Porsche speelde daarbij een prominente rol, maar ook Britse merken zoals Range Rover maakten de snelwegen veilig.

Brits blik bij de verkeerspolitie

De Mini blijft een hebbeding en hoe ouder, hoe beter. Vanaf volgend jaar rolt de meest recente versie onder de vlag van BMW zelfs in Nederland weer van de productiebanden bij VDL Nedcar in Born. Specialisten van VDL wekten 'de oudste Mini van Nederland' tot leven. Hij is nieuw uit de doos. We tonen het prachtige eindresultaat.

Nieuw uit de doos

Overige edities