Artikelen in deze editie

Jaguar toonde vijftien jaar geleden een concept car die liefhebbers op deed veren en een stroom aan bestellingen opleverde. Toch kwam de XK180 er nooit. Of toch wel? In het uiterste zuidoosten van Engeland klommen we in de cockpit van een onofficieel exemplaar - te koop voor doorzetters.

Banham Jaguar XK180

Met de concept car C-X16 lichtte Jaguar al een tipje van de sluier op van hoe de dichte F-Type zou kunnen worden. De Britse fabrikant heeft de nieuwe F-Type Coupé nu officieel getoond. Hij is begeerlijk mooi en ook nog eens goedkoper dan z'n open broertje.

Jaguar F-Type Coupé

Zoals wel meer MG TC's belandde ook dit exemplaar uit 1947 in de Verenigde Staten. Maar de aluminium carrosserie en Judson-blower maken hem misschien wel uniek.

MG TC met blower: Genieten geblazen

Hij beweegt zich al vijftien jaar in de wereld van het snelle geld, en de nog snellere auto's. Sjoerd van Stokkum runt tegenwoordig een club voor - zoals hij het zelf noemt - 'het betere blikwerk', maar zijn naam is ook onlosmakelijk verbonden met het zakenblad Quote.

Sjoerd van Stokkum: Petrolhead

In Haastrecht nabij Utrecht vinden we één helft van de een-eiige tweeling Classics World. Met nauwe banden aan de andere kant van de oceaan zijn de gebroeders Van der Wal gespecialiseerd in het importeren van klassieke Britse auto's en Porsches uit de VS en Canada. Waar een hobby al niet toe kan leiden.

Classics World: Hobbyleveranciers

'The car is the closest thing we will ever create to something that is alive.' Was getekend: Sir William Lyons, oprichter van Jaguar Cars. Het is vast om deze reden dat hij zijn auto's vernoemde naar een prachtig dier. Want als je dan toch iets moet kiezen wat leeft, waarom dan niet de naam van een van de mooiste, krachtigste en wildste creaties van Moeder Natuur?

Tien jaar geleden: Jaguar R-D6 concept car: Diesel Type

'Vroeger was alles beter', hoor je vaak. De Brit Bob Petersen bewijst het tegendeel. De auto's die hij bouwt zijn hedendaagse representanten van modellen die Walter Owen Bentley maakte tijdens de roaring twenties en thirties. Een aantal Nederlanders heeft er een. De 21st-century Bentley boys vertellen het verhaal.

21st-century Bentley Boys

Zoals de AC Ace ooit getransformeerd werd tot AC Cobra, zo onderging de Sunbeam Alpine een metamorfose tot Sunbeam Tiger. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

Sunbeam Tiger: Alpine met attitude

MINI mag gerust de ongekroonde koning van de niches worden genoemd. Met de Paceman vult het merk de zevende niche van hetzelfde thema. In feite is het een Countryman met minder portieren, met meer rijplezier en een stuk duurder.

Mini Cooper S Paceman

Genieten van ruige natuur en helemaal tot rust komen: dat kan in Schotland! In de Schotse Hooglanden liggen diverse nationale parken, met als hoogste bergtop de Ben Nevis. Diepe meren, middeleeuwse kastelen en steencirkels, de lokale bevolking staat te popelen de bijbehorende legendes te vertellen. En als u de hele dag actief bent geweest is het heerlijk om bij te komen in een van de gezellige pubs. Laat u verrassen door dit geweldige land!

Fàilte! Welkom!

Nederland herbergt een verhoudingsgewijs zeer grote Healey-gemeenschap en die is ook nog eens enorm actief. Op het gebied van onderhoud, restauratie en onderdelenvoorziening speelt Healey Parts uit Herwijnen een belangrijke rol voor eigenaren van deze beroemde Britse sportauto's. Deze kleine specialist heef zich inmiddels ontwikkeld tot een autoriteit op het gebied van de Healey-wetenschap.

Healey Parts uit Herwijnen

Dit jaar regent het jubilea in British Car-autoland. In Nederland viert de TR Club Holland zijn veertigste verjaardag en bestaat de Triumph TR zestig jaar. Deze merkenclub floreert bovenmatig goed naast de drie andere Triumph clubs die Nederland rijk is.

TR Club Holland: Mix van stromingen

Overige edities