Artikelen in deze editie

Amersfoort, 13.00 uur. Vader en zoon Jan en Friso Wittebol staan te popelen om ons te vertellen over de diepgewortelde passie voor hun auto's en waarom zij niet voldoen aan de 'Regel van Dertien'.

De Regel van Dertien

Dit is de MG die de basis vormde voor de Magic Midgets van voor de

oorlog: de 'C' Montlhéry

MG C-type Montlhéry

Het overgrote deel van de Range Rover Evoque-clientèle kiest voor een dieselmotor. Terwijl de viercilinder benzinemotor juist de beste mix biedt van comfort en sportiviteit. Wij reden de Range Rover Evoque Si4 Dynamique.

Range Rover Evoque SI4 Dynamique

De ergste nachtmerrie voor Harry Kielstra is om iemand tegen te komen die met dezelfde auto rijdt als hij. Sinds er een door hem zelf ontworpen én verbouwde Aston Martin Lagonda Shooting Brake rijklaar in zijn garage staat, kan Kielstra weer rustig slapen. Maar nooit te lang, want daarvoor is zijn brullende Brit veel te bijzonder.

Harry Kielstra bouwde een Aston Martin Lagonda Shooting Brake

Precies 38 jaar geleden reisde Joop Stolze (68) af naar Londen om een Triumph TR3 te kopen. Het zou het begin van het einde worden voor de naar eigen zeggen 'koopzieke' bloemkweker. Bijna vier decennia later vertelt het 'Instituut Stolze' temidden van zijn imposante collectie van 650 (!) klassiekers over hoe het begon en waar het heen moet. "Het is allemaal een beetje uit de hand gelopen, geloof ik."

Joop Stolze: Geen wrak is wrak genoeg om 'm af te danken

CO2-uitstoot, brandstofverbruik, milieulobby's en door politiek beïnvloedde marketingcampagnes bepalen de huidige sfeer in de auto-industrie. Zelfs het ooit onaantastbaar geachte segment der supersportauto's valt nu ten prooi aan de agressieve en niets ontziende golf van groene propaganda. McLaren, Ferrari en Porsche hebben hun antwoord echter al (bijna) klaar, maar wie heeft de beste kaarten in handen?

McLaren P1, LaFerrari, Porsche 918 Spyder

Het 'Hart van Engeland' is het land van glooiende heuvels waarin gouden korenvelden en groene weides door houtwallen van elkaar zijn gescheiden. Langs de Noordzeekust strekken zich prachtige duingebieden uit, afgewisseld met kreken en lavendelvelden. En zoals in heel Engeland komt u overal idyllische stadjes, menhirs, Romeinse restanten, eeuwenoude inns, gezellige pubs en landhuizen met prachtige tuinen tegen.

Landhuizen van de Britse adel

De Bentley Brooklands mag qua vorm en techniek dan zijn verouderd - het is toch nog altijd een relatief jonge Bentley die inmiddels voor het geld van een tweedehands Volkswagen Golf te vinden is.

Bentley Brooklands

Rolls-Royce heeft een nieuw thuis in Nederland: Cito Motors in Eindhoven. Hun gloednieuwe showroom aan de Huizingalaan is in maart officieel geopend. Het pand vormt volgens directeur Marissa van Laarhoven 'een speelgoedpaleis voor volwassenen'.

Cito Motors in Eindhoven

Met zachte kleurtjes en een kofferrekje achterop ziet de Triumph Vitesse er even braaf uit als Moeder de Gans. Maar als de zescilinder mooi rond loopt, geeft hij menig TR het nageven.

Triumph Vitesse

Bij elke MG-adept zal de naam Cecil Kimber warme gevoelens opwekken. En als dan de kans zich voordoet om met je eigen MG deel te nemen aan de Kimber Classic Trial in het Engelse Somerset, dan zijn er liefhebbers die de kans graag aangrijpen. Zelfs als de MG vooroorlogs is en meer dan stevig aan de bak moet bij de trial.

Kimber Classic Trial

Jaguar heeft de snelste XK ooit gepresenteerd, de XKR-S GT. Het goede nieuws: het is met dertig gebouwde exemplaren nu al een collector's item. Het slechte nieuws: Europa krijgt 'm niet. "Helaas. Only for the USA en Canada," aldus Jaguar-woordvoerder Aldo van Troost.

Jaguar XKR-S GT

Overige edities