Artikelen in deze editie

'De best sturende sportwagen ooit gemaakt'. Uitdagende woorden van zijn excellentie Ron Dennis tijdens de introductie van de MP4-12C. Kort daarop heeft hij een beetje gas terug moeten nemen, omdat de nieuwe McLaren het in Engelse vergelijkingstests minder goed deed dan verwacht. Nu zou de MP4-12C helemaal zo moeten zijn als hij bedoeld was. We reden hem twee dagen in en om Monaco.

McLaren MP4-12C: Topklasse, maar...

Beroepsmatig ziet Thomas Strik het liefst half Nederland in een Jeep naar zijn werk gaan. Privé blijkt Strik zijn auto's ook te selecteren op historische gronden. In zijn garage staan namelijk een MGB en een Mini. En die zijn niet in Detroit gebouwd.

Thomas' fine couple

Het zuidoosten van Engeland staat bekend om de vele beroemde landhuizen en tuinen die er bezocht kunnen worden. Daarnaast heeft het alles te bieden wat Engeland zo geliefd maakt: rustige, groene landweggetjes om langs te wandelen, dorpen met een brink en dorpsvijver, wijngaarden en hopfarms, stoomtreinen en middeleeuwse stadjes. De kust, nooit ver weg, bestaat uit een afwisseling van witte kliffen, duinen en stranden.

Kent en Sussex: Krijtrotsen kastelen & pretparken

Het verenigen van de termen groen, duurzaam en CO2-neutraal met het merk Land Rover, zal menig wenkbrauw doen fronsen. Toch is het niet zo utopisch als het lijkt. Neem nu Nijmegenaar Frank Dirks - eigenaar van de schoonste Land Rover van Nederland, omdat deze rijdt op Pure Plantaardige Olie. "Van rijden op frituurvet krijgen mensen trek onderweg."

LaRo Defender op Pure Plantaardige Olie

Kunstschilder Bert Heemskerk kan geen klassieker voorbijlopen zonder te kijken of er een potentieel schilderij in zit. De auto's zijn volgens de Leusdenaar dankbare modellen. De lijnen, de verhalen erachter….zelfs de meest vervallen en doorgeroeste schuurvondsten komen tot leven als Bert Heemskerk met ze klaar is.

Schilderen de autofanaat

Ooit bedoeld om de DB7 meer oomph te geven, is de V12 uitgegroeid tot de ruggengraat van Aston Martin. Weinigen weten echter dat deze krachtbron nauwe verwantschap heeft met een V6 van Amerikaanse afkomst en debuteerde in een ridicule conceptauto van Ford.

Historie van de Aston Martin V12

Met amper 1100 cc en 70 pk was deze ultrakorte Riley snel genoeg om anno 1934 in de voorste regionen te rijden op Le Mans. Bijna tachtig jaar later verkeert de fabrieksracer nog altijd in een kerngezonde staat.

Riley Ulster Imp fabrieksracer

De achtste Dutch Mini Rally (DMR) bracht 42 teams (deelnemers en organisatie) in hun Mini's naar de plek waar ze groot zijn geworden: Groot-Brittannië. Oké, van Engeland zelf werd maar een stukje meegepikt, maar alleen omdat Schotland zo mogelijk een nóg mooier toneel is voor de DMR. Kleine stuurweggetjes, schapen op je pad, een enkele druppel motregen, stralende zon en zelfs wat sneeuw op de toppen. Het waren de perfecte omstandigheden voor een schitterende rally.

Dutch Mini Rally 2012: Scotland again!

Binnenlopen bij Jansen Land Rover Parts in Oisterwijk zorgt even voor twijfel: is dit echt een autobedrijf? De enorme showroom telt slechts twee auto's. Het blijkt een bewuste keuze van directeur Mark Jansen, die zijn klanten vooral een enorme keuze aan relevante accessoires onder de aandacht brengt. Van vers gevlakte cilinderkoppen tot robuuste outdoor-kleding: alles voor een optimale terreinauto-beleving is er te vinden.

Jansen Land Rover Parts: Jansen maakt Terreinhobby tastbaar

Vlak voordat MG ten gronde ging, alweer bijna acht jaar geleden, leverde het merk nog een laatste streek met de in Italië gebouwde MG SV. De exponent uit dit verhaal is daar verreweg de meest bizarre uitvoering van. Het is een door de fabriek geïnitieerde en volledig straatlegale MG XPower SV met liefst 1653 pk aan de achterwielen.

MG XPower SV: Schelmenstreek

De Club Seventyfive is tien jaar oud. Veel jonger dan de meeste merkenclubs, maar minstens zo interessant. Een verzameling van liefhebbers van de Rover 75, het model dat het einde van een tijdperk betekende. Het was de laatste in massaproductie vervaardigde èchte Engelse auto, die nog steeds veel bewonderaars heeft. De reden om twee prominente clubleden te bezoeken, Gert Waldorf en Pim Appel.

De Club Seventyfive: Tijdloos & grensoverschrijdend!

Overige edities