Artikelen in deze editie

Een Supercharged V8 met 550 pk. Een begrensde top van 300 km/h en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,4 seconden. Met deze cijfers is de XKR-S de snelste seriegeproduceerde Jaguar ooit. Het merk is daarmee definitief toegetreden tot de eregalerij der supercars. De XKR-S is een gentlemanracer, maar wel een met een ruige rand.

Jaguar XKR-S: Gentlemanracer

Beschaafd en gedistingeerd, maar sportief en op en top Brits bovendien. De 6/90 mocht zijn vorm en techniek dan met andere auto's delen: een echte Wolseley was het zeker.

Wolseley 6/90: Stijlfiguur

Zo'n kleine driehonderd kilometer rijden van Utrecht liggen de Belgische Ardennen. Met prachtige vergezichten, slaperige dorpjes, vriendelijke mensen en vooral heerlijke stuurweggetjes. De Belgische autoliefhebber/hotelmanager Eric Poucet bedacht er iets origineels op. Hij biedt hotelovernachtingen aan inclusief Britse klassiekers.

Stuurweggetjes met een Triumph TR3A: Ardennen plus

Zuid-Engeland spreekt tot de verbeelding vanwege haar kastelen, burchten en 'manors' en de prachtige tuinen. Daarnaast heeft het een mild klimaat en een gevarieerde kustlijn die geliefd is als vakantiebestemming, en niet alleen bij de Engelsen!

Zuid-Engeland: Meer dan mooie stranden

Een bezoek aan een autobedrijf dat niet alleen oogt als een MG-Rover-dealer, maar ook een showroom vol keurig nette auto's van deze merken heeft, beleef je als een tijdreis. Autobedrijf Damen & Kroes in Boxtel is doorgegaan waar MG-Rover is opgehouden. Sterker, dankzij een enorm onderdelenmagazijn geldt het bedrijf als levenslijn voor de liefhebbers van Engelse auto's.

Autobedrijf Damen & Kroes: Levenslijn voor liefhebbers

De MGB blijkt vijftig jaar na zijn introductie nog altijd springlevend, want de auto die je hier ziet wordt nieuw gebouwd en geleverd. De ideale combinatie tussen klassiek en modern?

Frontline Developments MG LE50: Forever young

MINI is al lang niet mini meer. Toen BMW het merk MINI in 2001 opnieuw invoerde, was dat met een enkel model. Momenteel telt het merk zes modellen; het zevende is op komst. Voor mama BMW de reden om MINI los te laten en het merk voortaan separaat te presenteren.

MINI meer & meer maxi

De miljoenste Mini is een Austin 850, gebouwd in februari 1965, die inmiddels alweer tijdenlang bivakkeert in het Autostadt museum in Wolfsburg. Of toch niet? Deze Morris Mini-Minor claimt eveneens nummer 1.000.000 te zijn. Jeroen Booij zocht het uit.

Miljoenste Mini – of toch niet?

IJsselstein, elf uur. De koffie is klaar en ondernemer Erik van Boven zit op zijn praatstoel. Het gesprek gaat over negentien jaar liefde voor zijn Mini Cooper. Aan GBC vertelde hij hoe diep die liefde zit.

Mini Cooper 1.3 SPI 1993: Geen actiemodelletje

Ben van Leeuwen is nog altijd verslingerd aan de briljante kleine Engelse auto die al een dikke dertig jaar het middelpunt vormt van zijn prachtige Mini Centre in Ter Aar. Het blijkt een walhalla voor liefhebbers, met een vermakelijk Mini Museum, een indrukwekkende privé-collectie en, zoals Van Leeuwen zelf zegt, de schoonste Mini-werkplaats van het land. Dit is duidelijk de plek waar Mini-rijdend Nederland mobiel wordt gehouden.

Mini Centre Ben van Leeuwen

De MINI by BMW is een mega-succes. Nadat in 2001 de nieuwe MINI op de markt kwam, heeft de familie zich gestaag uitgebreid. De Coupé is al het vijfde model in de reeks.

MINI Cooper S Coupé: Nummer 5

De Mini is een icoon! Een icoon heeft doorgaans een hele schare fans, die zich vaak verenigen in een club. In ons land is zo'n club de Mini Seven Club Nederland. Een groep van enthousiaste Mini liefhebbers, die onder de autoclubs in Nederland zelf een icoon is. De Mini Seven Club Nederland wordt dit jaar vijftig.

De Mini Seven Club Nederland: Iconisch!

Overige edities