Artikelen in deze editie

De Rolls-Royce Silver Shadow maakte in 1965 zijn debuut op de autoshow van Parijs. In totaal liepen er in Crewe tot 1980 40.997 auto's van de band op basis van dit model. Logisch dat er nog steeds veel exemplaren van The Best Car of the World in omloop zijn tegen bedragen waar je nog geen instap-Golf voor hebt….

Rolls-Royce Silver Shadow 1978

James Bond en auto's zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Britse spion 007 is een groot liefhebber van bijzondere automobielen. Ter ere van vijftig jaar James Bond zijn vijftig van zijn meest spectaculaire vervoermiddelen bijeengebracht in het National Motor Museum in het Engelse Beaulieu. Dat daar veel Britse auto's onder zijn, spreekt vanzelf.

Bond in Motion

Niets zo heerlijk als je klassieker horen starten als je het contactsleuteltje omdraait. En hem aan het einde van de dag, dankbaar voor de honderden kilometers die je van hem hebt genoten, via datzelfde sleuteltje ook weer tot rust zien komen. Precies dit zorgeloze genieten van klassiek autorijden is wat Altena Classic Service in het vooruitzicht stelt.

Altena Classic Service

Vijftig jaar na zijn introductie kunnen we gerust stellen dat de MGB de meest populaire sportauto van Groot-Brittannië is geweest. Sterker nog: dat is 'ie tot op heden nog altijd.

MGB: To B or not to B

Een Range Rover met tweewielaandrijving(!) en een hypercorrect B-energielabel. Kunnen we zo'n Land Rover wel serieus nemen? Great British Cars zocht het uit.

Range Rover Evoque eD4 Dynamique

Onder de rook van het geografisch middelpunt van Nederland staat een Metrocab op de parkeerplaats. Instrumentmaker Carel Adolfse is de eigenaar. GBC ontlokt de eigenaar zijn verhaal over een passie voor rare auto's.

de Metrocab: Spartaanse tank

Ben Zuidema is privédetective. Criminelen, pooiers, politie en Justitie lopen als een rode draad door zijn leven. En auto's. Zuidema heeft een site in het leven geroepen waarmee hij probeert gestolen auto's terug te vinden. Met succes.

Ben Zuidema maakt criminelen leven zuur

Dat Jaguar's XK120 in 1949 's werelds snelste productieauto werd op een afgesloten weg bij Jabbeke, België - dat is bekend. Maar wat slechts weinigen weten is dat een lokale omstander die de recordrit van nabij zag, besloot dat hij het beter kon. Dit is het verhaal van Dolf de Ridder.

Jaguar XK120 snelheidsrecordauto

Wie met zijn auto door de afwisselende natuur van het kleine Wales rijdt, zal nog wel eens raar opkijken. Borden die je langs de weg ziet, staan namelijk vol onuitspreekbare woorden en namen. De taal - het Welsh - is één van de overblijfselen uit de Keltische tijd. Ook Wales zelf heeft in het Welsh een andere naam te hebben: Cymru. Toch handig om alvast te weten…

Natuur en kastelen in Wales

Autopostzegels. Grote veilingsites als eBay en Marktplaats hebben er een eigen rubriek voor en er bestaat zelfs een gespecialiseerde catalogus. Wereldwijd verzamelen vele duizenden mensen autopostzegels en Ton Lohman is er een van. Een beetje gek, maar wel leuk.

Verzegelde auto's: Lach me gerust uit

De octagon vormt het ijzersterke logo van MG. De achthoek vind je ook terug in het clublogo van een van de grootste klassieke autoclubs van Nederland, de MG Car Club Holland. Na Engeland is Nederland het land met de grootste MG dichtheid per hoofd van de bevolking.

MG Car Club Holland: Mark of friendship

Overige edities