Artikelen in deze editie

Liefde voor het leven

Na enkele jaren geleden in een AC Ace Bristol gereden te hebben, konden we de kans om met een AC Aceca Bristol te rijden niet laten schieten. Gallery Aaldering zette een exemplaar voor ons klaar en we namen het risico opnieuw hopeloos verliefd te worden.

AC Aceca Bristol (1960)

Redder als veteraan onthaald

De geschiedenis herhaalt zich. In september 1986 beleefde de Jaguar XJ40 in het Schotse Dunkeld een succesvolle introductiemaand temidden van de internationale pers. Met het verjaardagsevenement 'XJ40 at 30' keerde de redding van het Britse merk drie decennia later terug naar wat je de heilige grond mag noemen. Wederom klopte het totale plaatje.

‘XJ40 at 30’ op oorspronkelijke introductielocatie in Dunkeld

Survivor

Hoe lang is het geleden dat je voor het laatst een Ford Fiesta van de eerste generatie hebt gezien? Zo eentje waar de Nederlandse wegen vanaf 1976 door overspoeld werden? Waarschijnlijk kun je de tijd niet heugen, want de meeste exemplaren van de Mk I hebben de tand des tijds niet doorstaan. Dus is de verrassing des te groter dat je veertig jaar na dato bij Classic Park naast een fabrieksnieuw exemplaar staat.

Ford Fiesta veertig jaar

Overige edities