Artikelen in deze editie

Winterstop? Welke winterstop?

In de winter heb je het als klassiekerliefhebber niet gemakkelijk. De dagen zijn kort, de temperatuur laag, en als klap op de vuurpijl verplaats je je in troosteloos blik tot je in het voorjaar je geliefde klassieker weer uit de stalling haalt. Maar zo werkt het niet voor iedereen; sommigen rijden de hele winter door, bijvoorbeeld tijdens The Winter Trial.

Winters plezier met je klassieker

Mini Marcos thriller

Na jaren speuren vindt Jeroen Booij eind vorig jaar de Mini Marcos die in 1966 op Le Mans reed. Dit is het verslag van zijn zoektocht; een Mini Marcos thriller.

Jeroen Booij vindt een Le Mans-legende terug

Vakmanschap benader je met vakmanschap

De ervaring moet heel specifiek zijn. Aluminium Bentleys en Rolls-Royces uit de laatste bloeiperiode van de traditionele coachbuilders vergen bij de restauratie een aanpak door iemand die het oude vakmanschap en materiaalgebruik doorziet. Dafnis Rondel van Rondel Restauraties maakte zich de materie eigen en laat zijn kunde momenteel los op een ?56-er Bentley S1 Continental 2-door by Park Ward.

Rondel Restauraties

Sneeuwplezier

Een eenmalige, sneeuwrijke ervaring in je leven! Zo kun je de Noordkaap Challenge omschrijven. Geen autorally met een hoog snelheidsniveau, maar een autorit van Hilversum naar de Noordkaap en weer terug naar Breda met als doel: geld inzamelen voor het Rode Kruis. Het Great British Car-gehalte was gelukkig hoog.

Noordkaap Challenge

Om te stelen

Ford lanceerde in 1969 de Capri onder de slogan ?the car you always promised yourself?. Het model gaf Ford Europa de populariteitsboost die het merk zo nodig had. De Capri die ooit zorgde voor veel traffic in de showrooms en een imagoverbetering voor Ford is tegenwoordig zeldzamer dan een roze olifant in een balletjurk. Met name de Capri II waar we mee reden.

Ford Capri II

Emotionele schade

Juist doordat er veel uniek materiaal verloren is gegaan, heeft de brand die medio december woedde bij British Car Centre Baarn veel emotionele schade veroorzaakt. ?We grijpen nog dagelijks mis naar dierbare gereedschappen en onderdelen,? vertelt directeur Onno Stevens. Een reconstructie.

Brand bij British Car Centre Baarn

Freude am Fahren, maar dan anders

Soms is een auto niet wat je denkt dat ?ie is. Dit lijkt een BMW, maar is dat eigenlijk niet. Deze 327 cabriolet werd eind jaren dertig namelijk volledig gebouwd in Engeland, onder de vlag van Frazer-Nash.

Frazer-Nash BMW 327 cabriolet

Nu ook praktisch

De nieuwe Countryman, de grootste MINI ooit, wordt exclusief in Nederland gebouwd. Om er een Brits tintje aan te geven, vond de eerste kennismaking plaats op vertrouwd MINI-terrein: in Oxford.

MINI Countryman

Return of the silent sports car

Na decennia in de schaduw van Rolls-Royce te hebben gestaan, introduceerde Bentley in 1991 een coupé die insloeg als een bom. Deze Continental R was sinds decennia het eerste model dat exclusief door Bentley ontwikkeld was en deels ook de basis voor een nieuwe koers waarmee Bentley de dominante positie van Rolls-Royce zou overnemen.

Bentley Continental R & Azure

Een Lotus als kart

Autosport wordt vaak gezien als een mannensport. Ten onrechte. Zo is Priscilla Speelman een vrouw die furore maakt op het circuit. Afgelopen raceseizoen koppelde ze haar racepassie aan een prominent merk uit de internationale racecultuur: Lotus.

Priscilla Speelman

Overige edities