Artikelen in deze editie

Links vullen, links brullen

Officieel ontkent Vauxhall in alle toonaarden dat het ooit linksgestuurde versies van de extravagante Firenza HP liet circuleren. Ynze van Kampen weet beter. Sterker nog, hij bezit zo'n Droopsnoot als LHD, plus historisch bewijsmateriaal. Reden genoeg voor de Vauxhall-adept om de nieuw in België verkochte coupé aan een restauratie te onderwerpen.

Vauxhall Firenza HP Droopsnoot

Gran Turismo voor de gewone man

Ontworpen in de zomervakantie door een student aan de Cambridge University werd de GT Rochdale's grootste succes.

Rochdale GT

Vergeet

de M3

Jaguar XE SV Project 8

Oxonian met koloniale trekjes

Hindustan Motors heeft het model eindeloos lang doorgebouwd, maar het origineel komt natuurlijk uit Blighty zelf, nabij de stad waarnaar hij werd vernoemd. Dit is de Morris Oxford.

Morris Oxford

Ter duiding ende vermaeck

Het gamma van Land Rover telt inmiddels zes verschillende series en acht carrosserievarianten, inclusief de modellen van Range Rover. GBC vroeg zich af waar de onderlinge verschillen zich op toespitsen en stak z?n licht op bij dealer Knook in Breda.

KNOOK Land Rover

Vtictorie voor Aston Martin

In een zinderende finale heeft Aston Martin de overwinning behaald in de GTE-Pro divisie van de 85e editie van de 24 Uren van Le Mans. Jonny Adam (GB) pakte de GTE-Pro leiding in de laatste ronde, een toonbeeld van het enorme uithoudingsvermogen dat mens en macthine in het achterliggende etmaal lieten zien. Samen met Darren Turner (GB) en Daniel Serra (BR) reed het trio in hun Aston Martin V8 Vantage GTE een foutloze race, waarbij ze tot het einde op jacht waren naar de overwinning.

Le Mans 2017

'Er is niemand die deze auto niet leuk vindt'

Akwasi rijdt al enkele jaren Brits: MINI, om precies te zijn. Maar nog nooit had hij met het origineel gereden, de classic Mini. Toen hij zijn splinternieuwe MINI op kon halen bij de dealer, leek de tijd ons rijp om daar verandering in te brengen.

Akwasi en twee Mini'

Overige edities